Huis > Nieuws > Inhoud

Classificatie van glasplaten

Oct 24, 2017

De borosilicaatglazen plaat bestaat uit de grootste component van kwarts (SiO2) en boraat (B2O3) als bestanddeel van een glas-microgrid en het aantal boraten beïnvloedt de eigenschappen van het glas op een specifieke manier, zodat het borosiliciumzuur zout is glas heeft verschillende zaadsoorten.

Classificatie van borosilicaatglas

Laag alkaliborosilicaatglas

Verwijst naar de SiO2-B2O3-R2O-component, met laag R2O-glas, lage lineaire uitzettingscoëfficiënt, kleine dispersie, goede chemische stabiliteit, hoge thermische stabiliteit, goede elektrische isolatie, gebruikt als een eerder glas (zoals Pyrex), weerstand Hete kookplaten , ampullen glas, neutraal glas, vacuüm glas, optisch glas, LCD-substraat, zonnepanelen en kachels.

Alkalisch aardborosilicaatglas

SiO2-B2O3-PbO / ZnO componenten worden gebruikt voor kristallijn poeder-soldeer voor kathodestraalbuis (CRT); SiO2-B2O3-ZnO componenten voor gelijkrichter, elektronische apparaatpassivering.

Lanthanum borosilicaatglas

De SiO2-B2O3-La2O3-RmOn component, zoals SiO2-B2O3-La2O3-CaO-ZnO-ZrO2, heeft een hoge brekingsindex, een lage dispersie, een goede chemische temperatuur en een laag ontladingsvermogen en wordt gebruikt als optisch glas.

Zeldzame aarde gedoopt borosilicaatglas

Van gedoteerd glas, gedoteerd met Au, Ag, Cu en gedoteerd met CdS, ZnS: Mn nanokristallen werden bereid door SiO2-B2O3-RmOn te gebruiken als de basiscomponent, Pr, Nd laserglas.

Borosilicaatglas en hoge borosilicaatglasplaat Wat is het verschil

1, het verschil is dat borosilicaatglas geen alkalimetaaloxide bevat.

2, high-borosilicaatglas (ook bekend als hard glas), is het gebruik van glas in de hoge temperatuur geleidende eigenschappen, door het glas in het glas om te smelten, het geavanceerde productieproces van de lijn van thermische uitzettingscoëfficiënt (3,3 0,1 ) × 10-6 / K, ook bekend als "borosilicaatglas 3.3". Het is een speciaal glasmateriaal met lage uitzettingssnelheid, weerstand op hoge temperatuur, hoge sterkte, hoge hardheid, hoge lichte overbrenging en hoge chemische stabiliteit. Het wordt wijd gebruikt in zonne, chemische, farmaceutische verpakking, elektrische lichtbron, Juwelen en andere industrieën. De goede prestaties zijn algemeen erkend over de hele wereld, met name op het gebied van zonne-energie-toepassingen op grotere schaal, Duitsland, de Verenigde Staten en andere ontwikkelde landen hebben een meer uitgebreide promotie uitgevoerd.

3, borosilicaatglas is niet alkalimetaaloxide hoog boriumarm silicium borosilicaatglas. Coronal-glas en barium-gekroond glas zijn alkalibevattende borosilicaatglassystemen. Het coronaglas behoort tot het alkalivrije borosilicaatglassysteem. In het borosilicaatglas verhoogt geleidelijk het gehalte aan B2O5, dit fenomeen wordt booranomalie genoemd.